Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Met het laatste webdesign nieuws enĀ tips & trucs proberen wij u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het internet.

U bevindt zich hier: Home  Nieuws

Advertentie

Ook adverteren op deze gids? Bekijk hier de mogelijkheden.

Nieuwe website? Hoe ziet deze eruit op een telefoon of tablet?

Geplaatst op 17 september 2013

We kunnen er niet meer onderuit: het aantal mensen dat via een telefoon of tablet op internet surft blijft groeien. Dus wordt het ook steeds belangrijker om goed te controleren of je website wel goed wordt weergegeven op een mobiel apparaat.

De gemiddelde beeldschermresolutie van een mobiele telefoon of tablet is natuurlijk kleiner dan die van een staandaard computerbeeldscherm. Dit heeft gevolgen voor de weergave van website en automatisch ook voor de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het is dus belangrijk om dit goed te testen.

Handige tools voor het testen van de mobiele weergave

Omdat de beeldschermresoluties van mobiele apparaten allemaal van elkaar verschillen kan het lastig zijn om dit te testen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende mobiele internetbrowsers. Gelukkig zijn er een aantal handige tools die je hierbij kunnen helpen.

Op Webdevelopment.nl staat een lijstje met een aantal handige tools om de mobiele weergave van websites te testen, met onder andere de Responsinator, Mobile Phone Emulator en iPhoney.

Bekijk hier het lijstje met tips op webdevelopment.nl.

Terug naar de vorige pagina