Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Met het laatste webdesign nieuws enĀ tips & trucs proberen wij u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het internet.

U bevindt zich hier: Home  Nieuws

Advertentie

Ook adverteren op deze gids? Bekijk hier de mogelijkheden.

Infographic: populaire apps en webtools voor freelancers

Geplaatst op 20 augustus 2012

Het Amerikaanse bedrijf BestVendor heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van apps en software onder freelancers. Hieruit is gebleken dat Dropbox, Google Analytics en Gmail op dit moment het populairst zijn.

Het onderzoek is gebaseerd op de voorkeuren van 97 freelancers die wereldwijd werkzaam zijn in de digitale media en marketing branche. Uit de resultaten is een top 25 populairste tools voor freelancers samengesteld.

Cloud services en SaaS steeds populairder

Freelancers blijken steeds vaker gebruik te maken van cloud services en SaaS (Software as a Service). Alle applicaties in de lijst zijn webbased. Behalve QuickBooks (die naast een webversie ook een desktof versie aanbiedt) komen er geen desktop-applicaties in de top 25 voor.

Software voor designers

Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat designers nog wel veel gebruik maken van desktop-applicaties, waaronder de software van Microsoft, Adobe, Apple en een aantal open-source applicaties.

Infographic software en apps voor freelancers

Onderstaande infographic laat naast de top 25 ook een aantal apps zien die snel groeien in populareit. Het volledige artikel kun je lezen op de Engelstalige blog van BestVendor. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Infographic - beste webtools en apps voor freelancers in de digitale media en marketing branche

Terug naar de vorige pagina